Kajdacs Községi Önkormányzat

Sajtóközlemény

Elindult a gyógynövény-feldolgozás célú ipari park létrehozása Kajdacson.

2017.07.19 14:42ma.hu


A Kajdacs Községi Önkormányzat 300 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az "Ipari parkok, iparterületek fejlesztése" című pályázati kiíráson. A 300 millió forint összköltségvetésű beruházásból ipari park létrehozása valósul meg.A projekt eredményterméke, egy olyan gyógynövény, zöldség, gyümölcs feldolgozására alkalmas zöldmezős beruházás megvalósítása, amely együttesen biztosítja új munkahelyek teremtését, kistermelők és kisvállalatok beszállítási lehetőségének kialakítását, valamint új, magas hozzáadott értékű szolgáltatás megyébe való településének lehetőségét.

A projekt megvalósítása során az Önkormányzat tulajdonában lévő fejlesztési területen kialakításra kerül a zöldmezős beruházás eredményeképpen létrejövő ipari park alap infrastruktúrája és az ipari park első termelő és szolgáltató tevékenységhez kapcsolódó új épülete. Az ipari park alapinfrastruktúrájának kiépítése keretében megvalósul az iparterület víz, gáz, elektromos vezetékrendszerrel való ellátása, a párhuzamosan más pályázatból támogatandó csatornarendszerbe való opcionális bekötése vagy saját szennyvíztisztító kialakítása, valamint a terület védelmét biztosító kerítés, parkoló és a főúthoz való bekötőút kialakítása.

A projekt hozzájárul Kajdacs és a szomszédos települések helyi munkahelyteremtő szükségleteinek kielégítéséhez és elősegíti a gyógynövénytermesztés beindítását követően a fenntartható és gazdaságos működést. A tervezett ipari park más ipari parkok méretéhez képest jóval kisebb méretű, de a településhez és a támogatandó tevékenységek gazdaságos üzemeltetéséhez képest arányos léptékű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Pattanjunk fel! - Csurgó és Abasár

Csurgó egy 5300 lelket számláló kisváros Belső-Somogy, Zalai-dombság, és a Dráva vidék - találkozásánál, történelme egészen az államalapításig nyúlik vissza.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.