Csak a DK politikusai ellenezték

Durván megemelik a képviselők fizetését

Az ellenzék is megszavazta.

2018.07.13 14:06ma.hu
hirdetés

Havonta nagyjából 200 ezer forinttal kereshetnek többet a parlamenti képviselők, így módosítaná a törvényt a parlament törvényalkotási bizottságához benyújtott kormánypárti javaslat – írja az Index. Eszerint a képviselők bruttó havi átlagfizetés háromszorosát keresnék, ami azt jelenti, hogy míg eddig 748 ezer forint volt a tiszteletdíjuk, a jövőben ez 948 ezer forintra nőne. A frakcióvezetők ennek a dupláját, a frakcióvezető helyettesei pedig kicsivel több mint a másfélszeresét keresnék az újonnan megállapított képviselői alapfizetésnek.

A lakhatási támogatás is a tiszteletdíjhoz igazodik (annak 25 százaléka), így arra is több pénzt kapnának.

A képviselők havi keretét is megemelik; aki listán került be, annak a fizetésével megegyező összegű keret áll majd a rendelkezésére, aki pedig egyéniben jutott be, annak ennek a duplája.

A legjobban Kövér László jár, az ő fizetése majdnem bruttó 3 millió forint lesz, de a kiegészítésekkel együtt ennél jóval többet vihet majd haza.

Semjén Zsolt javaslata alapján a miniszterek fizetését is alaposan megemelik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.