Berepülés

Rejtélyes repülő miatt riasztottak egy Gripent az éjjel

Magyarország légterébe Beregsuránynál lépett be 2018. június 9-én szombaton éjszaka egy kisrepülő.

2018.06.10 10:01ma.hu
hirdetés

Riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készenléti szolgálatát – közölte a Honvédelmi Minisztérium.

Magyarország légterébe Beregsuránynál lépett be 2018. június 9-én szombaton éjszaka az a kisrepülő, amely nem létesített kapcsolatot a magyar polgári légiforgalmi irányítással, ezért a NATO Integrált Légivezetési Központ riasztotta a Magyar Honvédség készültségi szolgálatát.

A repülőgép nem sokkal éjfél előtt lépett be a magyar légtérbe. A riasztást követően a szolgálat Gripenje az azonosítatlan légijármű felett fedélzeti infracsapda alkalmazásával jelezte jelenlétét.

A kisgép többszöri irányváltás után hajnali fél egy előtt néhány perccel Beregdarócnál elhagyta a magyar légteret.

A feladat ellátása alatt folyamatos kapcsolatban és együttműködésben volt a Magyar Honvédség a Rendőrség területileg illetékes megyei tevékenység-irányító központjával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.