EU

Orbán Viktor néppárti vezetőkkel egyeztetett Szófiában

A kormányfő találkozott Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetőjével is.

2018.05.16 21:30MTI

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke az EU és a nyugat-balkáni országok csütörtöki szófiai csúcstalálkozója előtt, az Európai Néppárt (EPP) szerdai tanácskozását követően kétoldalú megbeszéléseken egyeztetett a testvérpártok vezetőivel európai kérdésekről - mondta Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek szerdán a bolgár fővárosban.

Kifejtette: a kormányfő találkozott Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel, a Forza Italia (Hajrá Olaszország) párt vezetőjével.

"Régi barátjával, a Fidesz régi támogatójával" az európai politika aktualitásairól tanácskoztak - tette hozzá.

Havasi Bertalan közölte: Orbán Viktor tárgyalt a holland Kereszténydemokrata Tömörülés (CDA) vezetőjével, Sybrand van Haersma Buma képviselővel, akivel megállapították, hogy hasonlóan gondolkodnak az EU előtt álló kihívásokról, a migrációról és a társadalmi alapértékekről.

"Európa jövője csak a keresztény kultúra megőrzésével képzelhető el" - szögezték le.

A sajtófőnök tájékoztatása szerint Orbán Viktor tárgyalt Hrisztijan Mickoszkival, a konzervatív macedón VMRO-DPMNE párt vezetőjével is, akivel a Nyugat-Balkán európai integrációjáról beszéltek.

A miniszterelnök megerősítette, hogy Magyarország támogatja Macedónia mielőbbi európai uniós csatlakozását - tette hozzá Havasi Bertalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.