Bérlete amúgy volt

16 ezer forintra büntették a lányt, mert fagyizott a buszon

16 ezer forintra büntettek egy lányt, mert fagyizott a BKK egyik járatán. Érvényes bérlete volt.

2018.04.19 12:50ma.hu

A finoman szólva megdöbbentő történet a Facebookon terjedt el. A 24.hu rá is kérdezett az esetre a közlekedési vállalatnál. A vállalat szerint jogos volt a büntetés, hiszen a szabály szerint "Tilos a járműveken, valamint a metróhálózat, a HÉV és a fogaskerekű utasforgalmi területein fagylaltozni, ételt és italt fogyasztani, és csomagolatlan vagy nem visszazárható csomagolású élelmiszerrel, itallal utazni."

Aki pedig a szabály megszegi, köteles pótdíjat, büntetést fizetni.

Az alappótdíj összege 16 ezer forint, de ha az utas a helyszínen vagy két munkanapon belül fizet, akkor csak 8 ezer forintot kell fizetni.A szabállyal az utasok ruhájának, poggyászának megóvása, valamint a járművek tisztán tartása a célje a BKK-nak.

Az ellenőrök senkit nem büntetnek meg, aki nyári kánikulában vagy rosszullét miatt vizet iszik, vagy ha éppen cukorbeteg, és néhány falatot eszik - tette hozzá a közlekedési vállalat.

Az ellenőröknek nincs mérlegelési joguk, ha egy utast kizárnak az utazásból járművön történő étkezés, italfogyasztás miatt, pótdíjazási eljárás alá kell vonniuk őt, ahogy ezt a BKK üzletszabályzata előírja. Azt ajánlják, ha olyan ételt, italt vásárolnak, amit nem tudnak elcsomagolni, azt még a megállóban fogyasszák el - közölték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.