Baleset

3 éves gyerekkel a hátsó ülésen hajtott a vonat elé egy dévaványai nő

A fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott, s ott összeütközött a neki balról érkező személyvonattal.

2018.04.18 12:05ma.hu
police.hu

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a 24 éves dévaványai nővel szemben, aki 2018 január végén Dévaványán gépkocsival egy vonattal ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt.

A vádlott 2018. január hó 30-án 14 óra 15 perkor egy személygépkocsit vezetve közlekedett Dévaványa lakott területén, Gyomaendrőd irányába. A gépkocsi hátsó ülésén utasként tartózkodott - biztonsági gyermekülésben - a vádlott három éves gyermeke, valamint a jobb első ülésen a vádlott ismerőse is. A vádlott figyelmetlenségéből kifolyólag egy vasúti kereszteződésnél a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba behaladt, s ott összeütközött a neki balról érkező személyvonattal. Mind a vádlott, mind a vonat vezetője fékezett, így a baleset következtében személyi sérülés nem történt, azonban mindkét jármű megrongálódott. A vonatszerelvényben 300.000.-Ft-os kár keletkezett.

A vádlott megszegte a KRESZ 39.§ (3) bekezdés c) pontjában foglaltakat, mely szerint vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha a fénysorompó vagy félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó piros jelzést ad.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a nőt közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja. Az irányadó büntetési tétel 1 évig terjedő szabadságvesztés büntetés. A járási ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint arra, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől. Az eljárás a Szarvasi Járásbíróság előtt folytatódik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.