Ellátás

Nővérhiány miatt szobákat vontak össze a győri kórházban

Körülbelül 50-60 ápolót azonnal fel tudnának venni a győri kórházba, és ennyi pluszdolgozóval egy időre orvosolni lehetne a nővérhiány miatt problémákat.

2018.04.18 07:30ma.hu

A Kisalföld szerint az érsebészeten négyágyas kórtermeket kellett visszaállítani hatágyassá, a neurológián kétágyasokból lettek háromágyas szobák. A betegeket azokba a szárnyakba költöztették át a győri Petz-kórházban, ahol van elég ápoló.

A kórházban nincs kevesebb ápoló, mint 5–10 évvel ezelőtt volt, de a feladatok átalakultak, és ehhez nagyobb létszámra van szükség. Dr. Tamás László János főigazgató szerint havonta két-három fiatal nővér mond fel a Petzben. Dr. Skaliczky Zoltán főigazgató-helyettes szerint a régiek maradnak, de sokan közel vannak a nyugdíjhoz.

Akkora a munkaerőhiány, hogy a kórházba most azonnal fel tudnának venni 50-60 nővért is akár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.