Választás 2018

'A nép nem betiltható!' - tízezrek tüntetnek a kormány ellen

A Kossuth tér megtelt, egyre hangosabban zúg a "Diktátor! Diktátor!"

2018.04.14 18:48ma.hu
hirdetés

Tízezres tömeg vonul a Parlamenthez, hogy a demokráciáért tüntessen - míg a Kossuth tér már megtelt, a menet vége még mindig csak az Andrássy útnál lehet.

Már a tüntetés hivatalos kezdete előtt hatalmas volt a tömeg az Andrássy úton, nagyon sokan tartottak az Oktogon felől az Operához. A Népszava szerint a tüntetők zöme fiatal, huszonéves, harmincéves. Sokan magyar vagy uniós zászlóval érkeznek. A hangulat mindazonáltal cseppet sem feszült, inkább mintha egy fesztiválon járna az ember. A fiatalok - néhány elkapott beszélgetésből ítélve - nem is indulatosak, felháborodottak: inkább kinevetik Orbánt meg a rendszerét, de az ellenzéknek is kijut a gúnyos megjegyzésekből.

Mindeközben Orbán-beszédeket játszanak be felvételről

Egy népnek joga van elküldenie a kormányt a demokráciában, szól videón, hangos üdvrivalgás fogadja.

1990


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.