Választás 2018

1 milliós bónuszt kap az NVI elnöke a választás sikeres lebonyolításáért

Pálffy Ilona nem tervezi, hogy lemondana róla.

2018.04.09 16:32ma.hu

Az NVI elnökének 1 milliós tiszteletdíja szerepel az igazságügy-miniszteri rendelet mellékletének 141. pontjában, ezért a választás utáni nap a HVG megkérdezte Pálffy Ilonát: tekintettel a történekre, mihez kezd a pluszpénzzel, felmerült-e benne, hogy akár szimbolikus lépésként mégsem veszi fel a bónuszt.

 „Ha lemondanék a tiszteletdíjról, akkor az nem azért lenne, mert voltak problémák, ezek ugyanis nem olyan jellegűek voltak, ami megalapozná az NVI felelősségét” – mondta erre kapásból az elnök. „Mondjon nekem olyan országot, ahol éjfélre van eredmény!” – tette hozzá.

Pálffy Ilona a választás estéjén az ATV kérdésére elmondta, nem tervezi a lemondását a szavazás körül kialakult kaotikus helyzet miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.