Választás 2018

Seehofer: a CSU gratulál Orbán Viktornak

Keresztényszociális Unió (CSU) gratulál Orbán Viktornak a "nagyon magas" választási részvételi arány mellett elért "nagyon jelentős" győzelméhez.

2018.04.09 11:46MTI

Horst Seehofer pártelnök, német szövetségi belügyminiszter pártja elnökségi ülése előtt tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy örül Orbán Viktor újabb győzelmének, és a CSU nevében is gratulál majd neki.

Kiemelte, hogy a CSU és ő személyesen is mindig kitartott a magyar kormányfővel ápolt partneri kapcsolat mellett, és ez továbbra is így lesz. Mint mondta, Orbán Viktor a kommunista diktatúrával szembeni ellenállás harcosai közé tartozott, és a lakosság többször világosan kifejezte a bizalmát iránta.

Ennek a bizalomnak "nincs erősebb visszaigazolása, mint a siker a választóurnánál", és Orbán Viktor ismét nagy sikert ért el - húzta alá Horst Seehofer.

"Csak azt tudom tanácsolni az EU-nak, hogy próbáljon meg ésszerű kétoldalú kapcsolatot kialakítani tagállamaival, különösen a kisebbekkel, mint Magyarország".

"Mindig helytelennek tartottam a gőg és a gyámkodás politikáját", amely az EU részéről megmutatkozik "egyes tagállamokkal szemben" - mondta a CSU elnöke.

Hozzátette: világszerte megfigyelhető egy folyamat, amelynek "különösen minket itt Németországban arra kell ösztönöznie, hogy ésszerű kétoldalú kapcsolatokat ápoljunk mindenkivel, akkor is, ha egyes politikai fejleményekkel nem értünk egyet".

Ezekről a fejleményekről beszélni kell, "a nevükön kell nevezni" és "kritikusan meg kell vizsgálni" őket, de racionálisan, megfontoltan kell alakítani a kapcsolatokat. Éppen ezért a CSU rendkívüli módon üdvözli, hogy Angela Merkel kancellár, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke várhatóan április végén ellátogat Washingtonba Donald Trump amerikai elnökhöz - mondta Horst Seehofer, aki tájékoztatóján a magyarországi választás mellett egy sor német vonatkozású politikai ügyről is beszélt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.