Légi közlekedés

Minden keddi budapesti járatát törölte az Air France

Az Air France dolgozók munkabeszüntetése miatt minden keddi budapesti járatát törölte a légitársaság.

2018.04.03 14:36MTI

A párizsi központú légitársaság keddenként négy járatot közlekedtet Budapestre, a reggeli 9.05-kor érkező gép után a 16.25-kor, a 17.20-kor, illetve a 22.55-kor érkező járatokat is törölte a légitársaság. A szerdai menetrendben szintén ez a négy járat várható, ezek a kedd délutáni információk szerint menetrend szerint közlekednek.

Az Air France dolgozói azért hirdettek sztrájkot, mert a szakszervezetek 6 százalékos béremelési javaslattal álltak elő, de a cég vezetése 1-1,5 százalékos, a fizetések reálértékét megtartó javaslattal állt elő. A menedzsment szerint a jelenlegi gazdasági helyzetben nem lehet teljesíteni a dolgozók követését úgy, hogy ne sérüljön a cég hosszútávú növekedési terve.

Az Air France-KLM légitársasági csoport a 2017-es évet az egy évvel korábbihoz képest 60 százalékkal jobb, 1,4 milliárd eurós üzemi eredménnyel, és 272 millió euró adózott veszteséggel zárta a holland hajózó személyet új nyugdíj-megállapodása miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.