Tragédia

Új részletek a durva ferihegyi balesetről - videó

Az utaskísérők hibája is közrejátszhatott abban, hogy múlt hét pénteken a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy izraeli nő kis híján az életét veszítette.

2018.03.29 17:26ma.hu

A Bors szerint úgy tűnik, nem a pilóta, hanem az utaskísérő személyzet hibázhatott. Az Israel National News értesülései szerint ugyanis a pilóta parancsa ellenére nyitották ki a Budapestről Tel-Avivba induló repülőn a vészkijáratot.

Az is kiderült, hogy a súlyos fejsérülést szenvedett izraeli nő nem magától csúszott le a gumicsúszdán, hanem a fedélzeten kialakult pánikban valaki meglökte, és kizuhant a gépből.

A Borsnak nyilatkozó repülési szakértő szerint ez a verzió tűnik eddig a leghihetőbbnek. Azt mondta, az utaskísérők feladata a menekítés alatt, hogy meggyőződjenek a kijárat biztonságáról.

A kétgyermekes Dikla Abitbul kezelésére két izraeli orvos is érkezett Magyarországra. A budapesti kórházban fekvő 38 éves nő állapotáról az édesanyja, Rikki Sapirin számolt be az izraeli sajtó­nak.

"A fejére esett, és eltörtek a bordái. Itt maradunk vele Budapesten, egyelőre ez a helyzet. A lányom öt napra érkezett a magyar fővárosba. Végig arról beszélt, milyen jól érezte magát. A gyerekeknek ajándékkal is készült" - mondta a nő édesanyja.

Egy izraeli portálon a vészkiürítést követően készített videót is közölnek, melyen látszik a pánikot okozó hatalmas füst.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.