Bűnügy

Levonszolták az útról az elgázolt gyalogosokat, majd elhajtottak

A sofőr későn vette észre a zebrán áthaladó embereket, elütötte őket. Az egyik áldozat életét vesztette.

2018.03.14 13:42ma.hu
hirdetés

A tragédia még 2015 januárjában történt. A kocsi (túllépve a 60 km/órás sebességet) Sajószentpéter irányából haladt Kazincbarcika felé. A sofőr későn vette észre a zebrán áthaladó gyalogosokat és elgázolta őket.

A sofőr és utasa ezután kiszálltak a kocsiból, az úttest szélére húzták a mozdulatlanul fekvő embereket, majd beszálltak egy autóba, mely Kazincbarcikáról érkezett értük, és elhajtottak.

Az áldozatok egyike, egy fiatalember könnyű sérüléseket szenvedett, ám a másik áldozat, egy 43 éves nő olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A sofőrt, aki még aznap feladta magát első fokon a Kazincbarcikai Járásbíróság bűnösnek találta halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának vádjában.

Azt nem sikerült kideríteni, hogy ki ült mellette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.