Állati

Megérkezett őrhalmi fészkébe a jeladós fehér gólya, Báró

Szinte már biztos volt mindenki benne, hogy elpusztult...

2018.03.11 11:10ma.hu
hirdetés

Korábban Orbán Zoltán a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője a Sokszínű Vidéknek arról beszélt, több dolog is aggodalomra ad okot. Például, hogy a madár még nem ért haza és hogy tavaly szeptember óta nem adott magáról jelet.

Vasárnap aztán kiderült, semmi ok nem volt az aggodalomra. Az őrhalmi bekamerázott fészekbe megérkezett az állat, ahogy azt a fotó is bizonyítja - írta a Sokszínű vidék.

Báró tavaly is az elsők között, március 3-án érkezett meg teleléséből Magyarországra - olvasható a lap cikkében. Ennek a hátterében egyébként az áll, hogy társaitól eltérően csak Kis-Ázsiába, Izrael környékére vonul, ami több ezer kilométer megtakarítást jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.