Légi közlekedés

Egymás után hajtott végre kényszerleszállást két Wizz Air gép is Budapesten

Két Wizz Air járat is Budapesten szakította meg útját hétfőn, mindkét gép Szófiából indult, az egyik Tel Avivba, a másik Milánó-Bergamóba tartott.

2018.02.26 16:53ma.hu

Az Airportal.hu információi szerint a pilóták mindkét esetben a Szófiából történő felszállás után nem sokkal sürgősségi helyzetet jelentettek, mert bizonytalan sebesség-visszajelzést kaptak a rendszerektől. A Szófia-Tel Aviv járatot teljesítő Airbus A321-essel először Belgrádban próbáltak leszállni, végül a budapesti landolás mellett döntöttek.  

Később a Szófia-Milánó járatot teljesítő Airbus A321-ese is a budapesti útmegszakítás mellett döntött, szintén a bizonytalan sebesség-visszajelzés miatt.  

Az MTI érdeklődésére a Wizz Air mindkét esettel kapcsolatban azt írta, a járatok műszaki hiba miatt szálltak le Budapesten, a gépek műszaki ellenőrzése megkezdődött.  

Szófiában rendkívül télies az időjárás, a legfrissebb jelentések szerint mínusz 6 fok és havazás nehezíti a légiközlekedést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.