Gyurcsány utasítása több helyre nem jutott el?

Továbbra is költ luxusra a kabinet

Gyurcsány Ferenc hiába ígérte meg, hogy leállítják az állami luxusberuházásokat a pénzügyi-gazdasági válság miatt, több kormányzati szervhez nem ért el a kormányfő utasítása - tudta meg a Magyar Nemzet.

2008.12.05 11:42Magyar Nemzet

Az állami autópálya-kezelő és a Váti Kht. is több száz millió forintnyi közpénzt költött összességében bútorvásárlásra, illetve tartós autóflotta-bérlésre. A miniszterelnök még október 28-án az általa kezdeményezett, az IMF-hitelről és a válság miatt szükséges megszorító intézkedésekről szóló ötpárti egyeztetésen jelentette be, hogy leállítják az állami intézmények kommunikációs és reklámkiadásait, mint ahogy egy fillért sem költhet a központi közigazgatás autó-, telefon- és bútorbeszerzésre - írja a Magyar Nemzet.

A miniszterelnöki figyelmeztetés ellenére az Állami Autópálya Kezelő Zrt. november 14-én – tehát Gyurcsány Ferenc bejelentését követően – döntött arról, hogy harmincmillió forintos keretösszegben bútorokat vásárol székhelyére és telephelyeire a Garzon Bútor Kereskedelmi Kft.-től. Az ülőalkalmatosságokra 1,35 millió forint, míg a ruhafogasokra 120 ezer forint áll rendelkezésre. A pályázatot a kormányfő bejelentése előtt írták ki, de az eredményhirdetés és a szerződéskötés később történt.

Az önkormányzati minisztérium fennhatósága alá tartozó VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Kht. több tucat Citroën C4 és C5 típusú személygépkocsi tartós bérletére kötött szerződést október 31-én – a Közbeszerzési Értesítő adatai alapján.

Ez az állami szerv 198 millió forintot fordít a flottamenedzsment-szolgáltatásra, amely kiterjed többek között az autók kötelező átvizsgálására, állapotfelmérésére, gumicseréire, biztosítási ügyintézésére, üzemanyagkártyára és autópálya-matricára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.