Hableány-tragédia

Istenem, egy hajó - hallható a Viking feketedobozán

A Viking Sigyn szállodahajó feketedoboza mindent rögzített, ami a 28 halálos áldozatot követelő tömegkatasztrófa pillanataiban történt.

2019.07.04 07:12ma.hu

A Blikk csütörtöki cikke szerint a Viking Sigyn szállodahajó feketedoboza mindent rögzített, ami a 28 halálos áldozatot követelő tömegkatasztrófa pillanataiban történt.

Elsőként egy kétségbeesett nő kiabálását lehet hallani, aki istenhez fohászkodik. Mint kiderült, hamarabb észlelte a bajt, mint az ukrán kapitány, aki csak később fogta fel, mi történt, írja a lap.

Az angol, német és orosz nyelveken hallható kiáltozások között az első közvetlenül a baleset előtt egy női hang, aki kétségbeesve sikítja:

Istenem! Egy hajó!

Majd röviddel ezután egy férfi kiabál: "Hajó, hajó!" Újabb két másodperc elteltével egy másik férfihang: "Ajajaj!"

A Blikk cikke szerint ezután hallható a felvételen egy újabb angolul sikoltozó nő:

Elütöttél egy hajót!

Erre kérdez vissza szintén angolul egy férfi: "Micsoda?!"

Ezután erősödik fel a hajó menetzaja, vagyis a kapitány csak ekkor nyitotta ki a kormányállás ajtaját, ezután folyamatos telefoncsörgés hallatszik a felvételen a Blikk cikke szerint.

Másfél perccel az ütközés után hangzik fel magyarul és németül elsőként a riasztás: "Ember a vízben a Margitszigetnél!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.