?????

Sötétben kéken világító csirkehúst vett egy ikrényi férfi

Vizsgálat nem történt, a jelenség okát csak találgatni lehet.

2018.01.05 13:38ma.hu

Megnyugtató kék fényt bocsát ki a csirkehús, melyet egy ikrényi férfi vásárolt újév előtt. Az érdekes jelenségről fotót is közölt a Kisalföld.

A férfi azzal kereste meg a lapot, hogy a múlthéten vásárolt csirkemell egyik felét elkészítette, a másikat azonban ott felejtette nyersen a konyhapulton.

Mikor hajnalban hazaért, kék derengést látott a konyhában. Elsőre azt hitte, a gáztűzhely maradt égve, ám hamar kiderült, hogy a csirkemell világít.

Felvette a kapcsolatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, ám nem indult eljárás, mert a Nébih szerint régen vette a húst, mely akár otthon is szennyeződhetett valamivel.

A Kisalföld megkeresésére azt válaszolta a hivatal: nem először találkoznak ilyen jelenséggel. Az okot azonban csak találgatni lehet, mert nem történt vizsgálat.

Az egyik lehetséges magyarázat, hogy Pseudomonas baktériumfajjal szennyeződött a hús. Ezek a baktériumok sötétben fluoreszkáló pigmentet termelnek. A másik lehetőség, hogy foszforvegyületek okozzák a jelenséget, aminek pontos okát a szakemberek nem ismerik, de feltételezik, hogy a gyors csontnövekedés folytán a csontokba épülő foszforvegyületekkel áll összefüggésben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.