Nyögdíj

Viszlát nyugdíjkorhatár?

Eltűnik a hagyományos értelemben vett nyugdíjkorhatár, mivel az emberek több ok miatt is tovább dolgozhatnak a korábbiaknál.

2017.12.29 11:31ma.hu
hirdetés

A hagyományos értelemben vett 65 éves nyugdíjkorhatár eltűnhet a jövőben - mondta a Világgazdaságnak adott interjújában, Lard Friese az NN-biztosítócsoport vezérigazgatója. Ennek hátterében számos okot találhatunk.

Egyrészt sokkal több rugalmas munkalehetőség lesz elérhető, így az emberek tovább dolgozhatnak - persze, csak ha szeretnének. Másrészt egyre egészségesebben, ezért tovább élnek az emberek, ami új kihívást támaszt a biztosítókkal szemben.

Ideális esetben az embereknek már fiatalon meg kellene tervezniük az időskori pénzügyeiket, hogy bebiztosítsák magukat nyugdíjas éveikre. Nagy kihívás azonban megszólítani a fiatalokat ebben a témában úgy, hogy számukra ez releváns legyen. De minél hamarabb foglalkozik valaki a nyugdíjjal, annál felkészültebb lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.