Vádemelés

Durva videó: ellenőröket vert egy férfi az I. kerületben

Az egyik ellenőr orrcsonttörést szenvedett.

2017.12.18 12:55ma.hu

Tavaly november 20-án történt az eset. A 28 éves férfi menetjegy és bérlet nélkül utazott a 41-es villamoson, ezért a vele szemben intézkedő ellenőr felszólította, hogy a pótdíjazás érdekében szálljon le vele.

A Várkert Bazárnál szálltak le, velük együtt a villamoson intézkedő két másik ellenőr is.

A vádlott nem volt hajlandó megadni a személyi adatait, szidalmazta, veréssel fenyegette az ellenőröket, el akarta hagyni a helyszínt.

Az egyik ellenőr közölte vele, hogy rendőrt hív, erre a vádlott odament hozzájuk és az egyik sértettet egymás után mindkét öklével, nagyobb erővel megütötte. A sértett az ütések következtében földre esett. Ezután a vádlott legalább két alkalommal ököllel a sértett mellett álló másik ellenőrt is megütötte.

Az egyik ellenőr orrcsonttörést szenvedett, a másik könnyebben sérült az arcán.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra.

A vád szerinti bűncselekmények esetén a büntetési tétel felső határa hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.