Tragédia

A mentőmellény az értelmetlen haláltól véd

Újabb megdöbbentő kampányba kezdett a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

2017.09.18 15:03ma.hu

Az őszi horgász szezon még el sem kezdődött, de a Balatonon egy ember már életét vesztette, miután a csónakjából a vízbe esett, és elmerült. A Fenékpusztához közeli esethez kísértetiesen hasonló történt pár nappal később a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vadnán. Itt is a csónakból esett a vízbe egy horgász, aki ugyancsak azonnal elmerült. Mindkét esetben ketten voltak a csónakban, de hiába, az életben maradt társak nem tudtak segíteni. Az áldozatok elkövették azt a hibát, hogy a csónakban nem viseltek mentőmellényt, így az esélyt sem adták meg maguknak arra, hogy a víz felszínén maradjanak.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az őszi horgász szezon elején, a csónakból horgászók életének védelme érdekében indított igen megdöbbentő kampányt. Azzal a céllal, hogy minél több horgász értse meg, hogy a mentőmellénynek nem a csónak orrában van a helye, mert az csak akkor nyújt esélyt a túlélésre, ha azt a gazdája felveszi. Mint ismeretes, nyáron a Balaton mélyén fekvő hulla képével sokkolták a fürdőzőket, hogy figyeljenek jobban oda az értelmetlen tragédiák elkerülése végett.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.