Választás

Dobóné Koncz Judit lett Szentistván polgármestere

A független Dobóné Koncz Juditot választották meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szentistván polgármesterévé a vasárnapi időközi önkormányzati választáson.

2017.07.10 07:35MTI

Derekas Sándor, a mezőkövesdi járáshoz tartozó település jegyzője elmondta: a 2008 választásra jogosult lakos közül 1364-en járultak az urnákhoz, az érvényes voksok száma 1346 volt. Ebből 766-ot kapott Dobóné Koncz Judit. Az előző polgármester, Pusztai-Csató Adrienn (Új Kezdet) 571, Budai Ferenc Nándor (Magyar Munkáspárt) kilenc voksot szerzett.

A településen képviselő-testületet is választottak, a hat képviselői helyre húszan pályáztak.

Szentistvánon azért kellett időközi választást tartani, mert a képviselő-testület áprilisban feloszlatta magát, arra hivatkozva, hogy nem tud együtt dolgozni Pusztai-Csató Adrienn-nel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.