Baleset

Vetőgéppel nyomta össze munkatársát egy férfi, vádat emeltek ellene

"Nem megfelelő figyelemmel és körültekintéssel" tolatott, ezért a vetőgéppel a pótkocsi oldalának nyomta az ott álló sértettet, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

2017.06.16 12:44MTI

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat egy csorvási férfi ellen, aki tavaly novemberben Csorvás közelében egy vetőgéppel a pótkocsi oldalának nyomta egyik munkatársát, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe - közölte a Békés Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Közölték: a vádirat szerint az 58 éves vádlott tavaly november 4-én egy mezőgazdasági vontatóból és az ahhoz kapcsolt tárcsás vetőgépből álló járműszerelvényt vezezett Csorvás lakott részén kívül, egy mezőgazdasági területen. A mezőgazdasági munkában két férfi segített neki, akik közül az egyik - a későbbi sértett - ittas volt és erről a vádlott is tudott - tették hozzá.

A vádlott a szerelvény mögött merőlegesen álló pótkocsihoz tolatott, hogy feltöltsék a vetőgépet a rakterén elhelyezett zsákos kukoricával. "Nem megfelelő figyelemmel és körültekintéssel" tolatott, ezért a vetőgéppel a pótkocsi oldalának nyomta az ott álló sértettet, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt - olvasható a közleményben.

A férfi megszegte a KRESZ szabályait, miszerint járművel hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az ne akadályozza a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését; ha a személy- és vagyonbiztonság miatt szükséges, akkor a vezetőnek gondoskodnia kell arról, hogy egy alkalmas ember közreműködjön az irányításban.

A Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.