Paks 2

Orbán a Roszatom vezetőivel egyeztetett a paksi bővítésről

A tárgyaláson Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Süli János tárca nélküli miniszter is részt vett.

2017.06.14 10:54MTI

Orbán Viktor miniszterelnök a Roszatom vezetőivel egyeztetett szerda délelőtt az Országházban - közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a megbeszélésen részt vett Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, valamint a Roszatom részéről Alekszej Lihacsov vezérigazgató és első helyettese, Kirill Komarov.

Havasi Bertalan közölte, a tanácskozáson a felek áttekintették a paksi beruházás állását és egyeztettek a következő időszakban elvégzendő munkáról.

A Roszatom honlapján megjelent közlemény szerint a találkozón a felek megelégedéssel nyugtázták a projekt megvalósításának menetét, amely az Európai Bizottság vizsgálatának 2017 márciusában történt lezárása nyomán aktív szakaszába lépett.

A felek megvitatták a Paks II atomerőmű megépítésének keretében megvalósítandó további lépéseket, beleértve az együttműködést a 40 százalékos magyar beszállítói szint eléréséért.

"A magyar cégek jelentős tapasztalattal és szakértelemmel bírnak. Számítunk a magyar cégek aktív részvételére a leendő erőmű tervezésében, építésében, valamint a berendezés- és anyagellátásában" - jelentette ki a közlemény szerint Lihacsov.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.