Országgyűlés

A civil szervezetek külföldi támogatásainak feltüntetéséről szavaz a parlament

Az Országgyűlés ma összesen tizennyolc előterjesztésről szavaz. A képviselők egyebek mellett elfogadhatják a kormány adócsomagját, továbbá döntenek arról a kormánypárti javaslatról, amely előírná a külföldi támogatás feltüntetését a civil szervezeteknek.

2017.06.13 07:14MTI

Az ülésnap reggel 9 órakor Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter napirend előtti felszólalásával kezdődik. A házszabály alapján a tárcavezető legfeljebb öt percben ismertetheti álláspontját, amire a frakciók két-két percben válaszolhatnak.

A képviselőcsoportok napirend előtti felszólalásait követően a parlament határozathozatalokat tart. A Ház ekkor dönthet a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló kormánypárti törvényjavaslatról, a kormány adócsomagjáról, továbbá új jogszabályt alkothat a büntetőeljárásról és az ügyvédi tevékenységről.

A szavazásokat követően szerdán elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseit vitatják a képviselők.

Az Országgyűlés csütörtökön, várhatóan a jövő évi költségvetés elfogadásával zárja tavaszi ülésszakát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.