Balhé

Botrány a parlamentben: veréssel fenyegette a jobbikos képviselő az államtitkárt

"Gyere ki, úgy nyakon b...lak, hogy leszáll a fejed" - mondta Szilágyi György Dömötör Csabának.

2017.05.08 15:29ma.hu
Fotó: MTI

Szilágyi György, a Jobbik képviselője hétfőn fizikai erőszakkal fenyegette meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárát - írja a Híradó.hu.

Miután Dömötör Csaba a Jobbik napirend előtt felszólalására reagált az Alaptörvény módosítása ügyében, az ellenzéki párt képviselője a jelenlévők füle hallatára azt kiabálta felé: "Gyere ki, úgy nyakon b...lak, hogy leszáll a fejed!"

A KDNP házbizottság rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezte az eset kapcsán. Hollik István ügyrendi felszólalásában kijelentette: egy demokráciában ugyan természetes a heves vita, az azonban nem fér bele ebbe, hogy parlamenti képviselők fizikai erőszakkal fenyegessenek meg másokat.

Az elnöklő Jakab István közölte: a házbizottság várhatóan már az ülésnap végén összeül, hogy kivizsgálja az esetet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.