Alapelvek

Adatvédelmi nyilatkozat

A ma.hu számára kiemelt fontosságú cél látogatóink által rendelkezésünkre bocsátott személyes adatok védelme, a látogatók információs önrendelkezési jogának biztosítása.

2007.12.09 12:17ma.hu
hirdetés

A személyes adatok változtatása, törlése, kezelése

A ma.hu biztosítja, hogy a látogató által megadott jelszóval védetten a látogatók elérhessék, javíthassák és kiegészíthessék saját személyes adataikat azokon a kommunikációs csatornákon keresztül és ugyanolyan lehetőségek biztosításával, melyek révén a személyes adataikat korábban a rendelkezésünkre bocsátották. Ezáltal szeretnénk biztosítani azt, hogy ezek az ügyfeleink személyes adatai mindig frissek, pontosak és időszerűek legyenek.

Az adatokat minden esetben gépi úton szoftverrendszerek kezelik és dolgozzák fel, azokban kizárólag csak indokolt esetben a ma.hu dolgozói férhetnek hozzá személyes adatokhoz (pl. adat validálása személyes módon, fórummal a kapcsolatos szükség esetben figyelmeztető üzenet elküldéséhez szükséges az e-mail cím ismerete stb.); illetve nyeremény esetén közjegyző hitelesítheti a nyereménysorsolás folyamatát, melynek végeredménye esetén a nyertesekre nézve személyes adatokat láthat, mivel azt hitelesíti.

Az adatkezelő a ma.hu szerkesztősége, mely része a kiadó Deltha Kft.-nek.

Online kérdőíves vizsgálatok

Időről-időre megjelentetünk olyan kérdőíveket, melyek kitöltése teljesen önkéntes. Ez akár lehet a regisztrációkor megadott adatok egy része is. Az önkéntes jelleg feltüntetésére minden esetben sor kerül. Az önként jelentkező válaszadóktól csak abban az esetben kérünk személyes adatokat (személynév, postacím stb.), ha a kérdőívek kitöltése után esetlegesen személyre szóló információt kell elküldenünk (pl. a felméréshez kapcsolódó nyeremény esetén), de az adatok megadása itt önkéntes.

A kérdőíves felmérések célja legtöbbször az, hogy szolgáltatásaink színvonalának javításához, fejlesztéséhez megismerhessük ügyfeleink véleményét. A felmérések célja lehet az is, hogy olvasónak olyan tartalmak jelenek meg, melyek számára fontosak, érdekesek vagy érinthetik, vagy épphogy ne jelenjek meg olyan tartalmak, melyek a látogatót zavarják.

A ma.hu a vonatkozó jogszabályok tiszteletben tartásával vállalja, hogy látogatói számára bármilyen üzenetet, hírlevelet csak az ügyfelek előzetes kérésére küld el, és mindig biztosítja az effajta kommunikációs szolgáltatások megszüntetésének lehetőségét. Azok az ügyfelek, akik az oldalainkon kínált szolgáltatás megrendelése után bármikor úgy döntenek, hogy nem szeretnék továbbá igénybe venni, bármikor lemondhatják a szolgáltatás igénybevételét. A látogató által megadott jelszóval védetten ezt on-line módon bármikor megtehetik saját maguk, mely azonnali hatályú. Az e-mail cím az, ami egyedül nem módosítható on-line módon. Ehhez egy e-mail üzenetet kell küldeni az info@ma.hu -címre, ami után újra validálni kell a regisztrációt.

prev[6/6]
  1. 1. oldal
  2. Fogalmak
  3. Az adatok kezelése
  4. A személyes adatok kezelésével kapcsolatos a ma.hu által érvényre juttatott legfontosabb alapelvek:
  5. Alapelvek szerinti deklarált célok és alkalmazási gyakorlat
  6. A személyes adatok változtatása, törlése, kezelése

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.