Külpolitika

Nógrádi: Magyarországnak és Európának Merkel győzelme az érdeke

A biztonságpolitika szakértő szerint a német a szociáldemokraták jelöltje viszont egy teljesen új politikát szeretne, ami ütközik a magyar érdekekkel.

2017.03.27 09:33MTI
Fotó: AFP

Magyarországnak és Európának Merkel, illetve a CDU-CSU pártszövetség győzelme az érdeke a szeptemberi német szövetségi választásokon - jelentette ki a Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Magyarországnak egy stabil Németország az érdeke; "Merkellel ugyan vannak vitáink, ám ki tudunk jönni vele". Martin Schulz a szociáldemokraták jelöltje viszont egy teljesen új politikát szeretne, ami ütközik a magyar érdekekkel, sőt szemben áll az amerikai elnök, Donald Trump politikájával is - közölte. Mivel Németország nincs egy súlycsoportban a globális hatalomként működő Egyesült Államokkal, Európa szembe kerülne Amerikával is - tette hozzá.

A hétvégi Saar-vidéki tartományi választásokat elemezve, ahol a CDU győzelmet aratott a szociáldemokratákkal szemben, Nógrádi György úgy vélekedett, hogy a tavalyi öt elbukott tartományi választás után Merkel egy kicsit megnyugodhat. Így készülhet a következő két, schleswig-holsteini és észak-rajna-vesztfáliai voksolásra - mondta Nógrádi György.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.