Belfpol

Kivezették a Parlamentből Mészáros Lőrincet

A miniszterelnök Mészáros Lőrinchez, valamint Ghaith Pharaonhoz fűzödő viszonya, továbbá a Szeviép-ügy is téma volt a parlamentben. Kisebb botrány lett az egészből végül.

2017.03.07 13:31ma.hu
Screenshot

A Jobbik kitett egy Mészáros Lőrincet ábrázoló papírfigurát és addig állt az országgyűlés, amíg ki nem vitték.

Vona Gábor napirend előtti felszólalásában pedig úgy fogalmazott: a Fidesz létrehozott egy új feudalizmust "új földesurakkal, Döbrögikkel, kis gömböcökkel", és ennek a rendszernek a szimbóluma Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, "a magyar csoda". Gyöngyösi Márton is megismételte a pártelnök véleményét, amely szerint a felcsúti polgármester mindössze Orbán Viktor strómanja. Ennek az üzenetnek az alátámasztására hozhatta be a Jobbik az életnagyságú Mészáros-képet, amelyet a miniszteri bársonyszékek elé helyeztek el. A fideszes képviselők felháborodtak, kiabáltak, majd a figurát eltávolították az ülésteremből.




Vona Gábor végül megmentette, irodájában pedig közös képet készített "Hiába futsz" címmel

Hiába futsz! #jobbik #elszamoltatas

Vona Gábor (@vona.gabor) által megosztott bejegyzés,

Később Dúró Dóra, a Jobbik képviselője tette ki Facebook-oldalára, ahogy a Mészáros-figurával pózol

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.