Oktatás

Balog: ingyenes lesz az első középfokú nyelvvizsga

A kormány elvi támogatását adta szerdai ülésén ahhoz, hogy az első nyelvvizsga térítésmentes legyen még ebben a kormányzati ciklusban.

2017.03.02 13:39MTI

Ingyenes lesz az első középfokú nyelvvizsga - mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Budapesten az MTI kérdésére.

Balog Zoltán egy más témában tartott sajtótájékoztatón kifejtette: a kormány elvi támogatását adta szerdai ülésén ahhoz, hogy az első nyelvvizsga térítésmentes legyen még ebben a kormányzati ciklusban.

A szabályozás konkrét részleteinek kidolgozása és a költségek felmérése ugyanakkor még előttük áll - tette hozzá.

A kabinet szintén támogatta az ingyenes tankönyvprogram gyorsítását - jelezte Balog Zoltán.

A miniszter reményei szerint még ebben az évben megvalósulhat, hogy az általános iskola első nyolc osztályában ingyenesen biztosítsák a tankönyveket a diákoknak. Ennek részleteit a nemzetgazdasági tárcával közösen dolgozzák majd ki.

Emlékeztetett arra, hogy a diákok kétharmada már most is térítésmentesen vagy kedvezményesen juthat hozzá a kiadványokhoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.