Migráció

Illegális bevándorlás: Kósa szerint be kell zárni a kiskapukat

A cél az, hogy csak az léphessen Magyarország és az EU területére, akinek megvan hozzá a joga.

2017.03.01 13:22MTI

A határőrizeti területen lefolytatott eljárások szigorításával az a cél, hogy bezárják az eddig létező kiskapukat, és csak az léphessen Magyarország, illetve az Európai Unió területére, akinek megvan hozzá a joga - mondta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke a testület szerdai ülését követő ajtótájékoztatón.

Kósa Lajos beszámolt arról, hogy a bizottság egy tartózkodás mellett - fideszes és KDNP-s képviselők szavazataival - támogatta az eljárások szigorításával kapcsolatos törvénymódosítást.

A törvényjavaslat messzemenőkig betartja a schengeni és dublini egyezményeket, és minden visszaélés előtt bezárja a kaput - hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.