Bűnügy

Pénzbüntetésre ítélték az olimpiaellenes népszavazási kampány standját megrongáló férfit

Az aláírásgyűjtő standba mindenféle előzmény nélkül belerúgott, majd a politikai nézeteit hangoztatva letörte a stand hirdetőtáblájának tartóoszlopait.

2017.02.14 15:21MTI
hirdetés

Gyorsított eljárásban, jogerősen 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki pár hete a budapesti Jászai Mari térnél megrongálta az olimpiaellenes kampány egyik standját - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta: a 49 éves férfi 2017. január 20-án ittas állapotban a XIII. kerületi Jászai Mari térnél tanúsított garázda magatartást. A NOlimpia elnevezésű - a budapesti olimpia rendezése ellen folytatott - aláírásgyűjtő kampány részeként felállított aláírásgyűjtő standba mindenféle előzmény nélkül belerúgott, majd a politikai nézeteit hangoztatva letörte a stand hirdetőtáblájának tartóoszlopait. Az aláíróíveket és a tollakat a földre seperte, végül a stand letört elemét a földön megtaposta.

A férfi tettével 10 ezer és 20 ezer forint közötti kárt okozott.

A rendőrség által lefolytatott nyomozás eredményeként a kerületi ügyészség a férfit kedden gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.