Rendőri vezetők pere

Pénzbüntetésre ítélték a volt budapesti rendőrfőkapitányt

Jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt hétfőn a Fővárosi Ítélőtábla a 2006-os őszi eseményekkel összefüggésben elkövetett katonai bűncselekmények vádjával magas rangú rendőrtisztek ellen indult büntetőperben.

2017.02.13 10:38MTI
MTI/Bruzák Noémi

A táblabíróság ugyanakkor felmentette az ötödrendű vádlottat - a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) volt műveletirányító tisztjét - az elöljárói gondoskodás elmulasztása miatt emelt vád alól. Egyebekben pedig helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely 2015 októberében javarészt megszüntette a vádlottak ellen folyó eljárásokat elévülés miatt.

Az ítélőtábla szerint nem tévedtek első fokon, amikor Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt és a negyedrendű vádlottat, aki a tévészékház ostrománál a rendőri erők helyszínparancsnoka volt, bűnösnek mondták ki.

MTI/Bruzák Noémi


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.