Szálló por

Mentősök dobták össze a pénzt a szmogriadó miatt megbüntetett szülőknek

Megbüntették az apát, mert autóval vitte kemoterápiára a 4 éves kislányát. A férfi hiába mondta a rendőröknek, hogy betegszállításra használta az autóját.

2017.01.27 07:50ma.hu

Mint ahogyan arról a ma.hu is beszámolt, a 444.hu cikke alapján, megbüntettek egy apát, mert szmogriadó idején nem megfelelő környezetvédelmi besorolású autójával vitte kemoterápiás kezelésre a négyéves kislányát.

Szerdán a család a húszéves Opeljükkel hozták fel 180 kilométerről a kislányukat a soros kemoterápiás kezelésére. A gyereket az előzetes tervek ellenére bent tartották a fővárosi kórházban, az egyedül hazainduló apát - annak ellenére, hogy nála voltak a kezelést bizonyító papírok - a rendőrök 15 ezer forintra büntették, mert a kocsi szmogriadó idején nem közlekedhetett volna. Bár a riadóra vonatkozó fővárosi rendelet szerint az orvosi kezelésre igyekvők mentesülnek a korlátozás alól, a rendőrök az apa által lobogtatott papírokat nem ellenőrizték.

A sztorit sok más lap mellett átvette a Blikk is. Először náluk jelentkezett Károly, a mentősofőr, akit kollégáival együtt felháborított az eset, mert ők pontosan tudják, hogy egy ilyen kezelés miatt a család mentőt nem hívhatott volna, a legyengült immunrendszerű gyerekkel pedig nem szabad vonattal vagy busszal utazni, így nem lehetett más választásuk. Egy csapat mentős kolléga ezért összeadta a pénzt, hogy kifizesse a büntetést a család helyett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.