Pénzbüntetést kapott

Elmarasztalták a cigányokat gyalázó szegedi tanárnőt

Egy évvel később léphet csak előre a közalkalmazotti bértáblán az az egykori szegedi tanárnő, aki egy internetes fórumon kollégáival együtt gyalázkodó kifejezéseket tett roma tanítványaira - írta szerdai számában a Délmagyarország.

2008.11.19 09:25Délmagyarország

A napilap felidézte: a Móra Ferenc Általános Iskola egykori tanárai egy nyilvános internetes főrumon folytatott csevegésben beszéltek így diákjaikról. A tanárok a szegregált intézmény megszüntetése után mentorként segítették tovább egykori roma diákjaikat. A szegedi önkormányzat több tízmillió forintért létesített tizenhat és fél álláshelyet a pedagógusoknak. 

A fegyelmi eljárás során csupán két fórumozó tanárt tudtak egyértelműen azonosítani. Egyikük a vizsgálatot megelőzve kérelmezte az érintett iskola vezetőjétől, hogy közös megegyezéssel szüntesse meg közalkalmazotti jogviszonyát. Az igazgató ezt elfogadta. A másik tanár esetében a fegyelmi bizottság elmarasztalta a tanárnőt, aki így egy évvel később léphet csak előre a közalkalmazotti bértáblában. 

Kardos János, a szegedi önkormányzat oktatási irodájának vezetője a lapnak elmondta: a bizottság döntése az elbocsátásnál enyhébb, de a többi lehetőség közül a legszigorúbb. Hozzátette: enyhítő körülmény volt, hogy korábbi munkáltatója és jelenlegi szakmai felügyelete is pozitívan ítélte meg a tanár munkáját. A határozat november 26-tól jogerős.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.