Erzsébet-utalvány

Fidesz: az Erzsébet-utalványokat az év végéig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak

A Fidesz szerint a szocialistáknak eszükbe sem jutott támogatni a nyugdíjasokat.

2016.12.22 16:10MTI
Fotó: MTI

Az Erzsébet-utalványokat az év végig kell megkapniuk a nyugdíjasoknak - reagált a Fidesz-frakció az MSZP csütörtöki sajtótájékoztatójára; a kormánypárt szerint a szocialistáknak eszébe sem jutott támogatni a nyugdíjasokat.

 A Fidesz szerint a népjóléti bizottság szocialista alelnöke is tudja, hogy az Erzsébet-utalványokat az év végéig kell megkapniuk az érintetteknek, "mégis hazudik és be akarja csapni az időseket". Az ellenzéki politikus előzőleg azt mondta a sajtótájékoztatóján, hogy a nyugdíjasok fele nem fogja megkapni karácsonyra az Erzsébet-utalványt.

A Fidesz szerint Korózs Lajosnak mint volt szociális államtitkárnak és a szocialistáknak soha még csak eszükbe sem jutott támogatni a nyugdíjasokat, sőt még el is vettek tőlük egyhavi nyugdíjat, és nyugdíjadót akartak bevezetni. A szocialistákkal ellentétben a Fidesz megbecsüli a nyugdíjasokat - írta a kormánypárt közleményében.

Hozzátették: 2010 óta garantálják a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését, jövőre további 1,6 százalékos nyugdíjemelést hajtanak végre, ami egy átlagos nyugdíj esetén havi 2 ezer forintos emelést jelent. A költségvetés zárásával lehetővé vált az is, hogy 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalvánnyal is támogassuk az időseket, amelyet élelmiszervásárlásra fordíthatnak - tették hozzá. Megjegyezték: a legfontosabb élelmiszerek áfájának csökkentésével az idősek januártól további több tízezer forintot spórolhatnak meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.