Idétlen idők

Látott már havat a szaharai homokdűnéken? - Tessék!

Algériában készült a felvétel, a sivatag szélén.

2016.12.20 16:57ma.hu
hirdetés
Wikipédia, Denis Daggett

Algéria az afrikai kontinens legnagyobb területű állama. Több mint 90%-át a Szahara foglalja el. A sivatagos vidék alatt jelentős földgáz- és kőolajkészletek találhatók, így az észak-afrikai ország egyúttal a földrész egyik leggazdagabbja is. Maga a Föld legnagyobb kiterjedésű forró sivataga, a Szahara lényegesen nagyobb Algériánál. A nyugati szélén az Atlanti-óceántól keleten egészen a Vörös-tengerig húzódik, a Ráktérítő mentén. Összesen mintegy 9 millió négyzetkilométeren érinti még Csád, Egyiptom, Líbia, Mali, Marokkó, Mauritánia, Niger, Tunézia és Szudán területét is.

A vörös sivatag egy kis hóval megspékelve - Aïn Séfra városm Naama tartomány, Algéria -

Fotó: Météo Algérie طقس الجزائر

A Severe Weather Europe Facebook-oldal által közzétett fotót december 20-án készítették Algériában. Megdöbbentő, ahogyan a vörös sivatagi homokra rátelepszik a hó.

Elnézve a térség klímáját, nem igazán jellemző a hűvös éghajlat...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.