Baleset

Csodával határos módon élte túl a hatemeletes zuhanást a szegedi ipari alpinista

Az 54 éves biológia-testnevelésszakos tanár éppen egy panelház szigetelését ellenőrizte, amikor megtörtént a baj.

2016.12.06 11:36ma.hu
Fotó: AFP

Hihetetlen módon élt túl egy hatemeletes zuhanást egy ipari alpinista Szegeden. Az 54 éves férfi éppen egy tízemeletes panelház szigetelését ellenőrizte a magasban, amikor ismeretlen okból a ház előtti járdára zuhant.

A Délmagyar.hu szerint a biológia-testnevelés szakos pedagógus ismert amatőr sportoló, aki már több mint húsz éve foglalkozik ipari alpinizmussal.

"Tudott beszélni, és magánál volt, de iszonyatos fájdalmai voltak. Amikor megkérdeztem tőle, hol fáj, azt mondta, mindenhol. Vittem neki egy rongyot a feje alá, de nem volt elég magas, ezért egy csomag konyhai törlőpapírral támasztottam meg a fejét. A mentőszolgálat munkatársai fél órán át stabilizálták a férfi állapotát, mire el tudták szállítani" - a férfi segítségére siető helyi boltos.

Az alpinistát súlyos, életveszélyes állapotban szállították kórházba. Barátai a Facebookon rendeztek rögtönzött véradást neki; a felhívásra annyian jelentkeztek, hogy komoly sor alakult ki a Honvéd utcai vérellátó központ előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.