Egészségügy

A kórházi fertőzések csökkentését sürgeti a Reszasz

A szervezet többek között azt szeretné, ha 2017. július elsejére, a következő Semmelweis-napra minden kórházi folyosón lenne kézfertőtlenítő.

2016.11.24 08:41MTI

A Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezete (Reszasz) azt szeretné, ha a kormány célul tűzné a kórházi fertőzések számának csökkentését.

Dénes Tamás, a szervezet elnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában azt mondta: ebben a Reszasz is szeretne partner lenni. A szervezet ötpontos cselekvési tervet készített a kórházi fertőzések kockázatának csökkentéséért.

Dénes Tamás az M1-en felidézte, Semmelweis Ignác óta ismert, hogy a kézhigiénével nagymértékben lehet csökkenteni a kórházi fertőzéséket. A szervezet többek között azt szeretné, ha 2017. július elsejére, a következő Semmelweis-napra minden kórházi folyosón lenne kézfertőtlenítő. Az ugyanis - Dénes Tamás elmondása szerint - még csak kevés helyen van, vannak kórházak, ahol "még papír, szappan sincs".

Javaslataik között szerepel az is, hogy a megfelelő hivatalok az Országgyűlést és a közvéleményt is tájékoztassák a kórházi fertőzések helyzetéről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.