Befejeződött a túlélők utáni kutatás

Tovább nőtt az indiai vonatbaleset áldozatainak száma

Legalább 127 halálos áldozata és mintegy 150 sérültje van a vasárnap hajnali észak-indiai vonatszerencsétlenségnek.

2016.11.21 07:52MTI

A legutóbbi hírek még kilencven halottról szóltak. Hetvenkét sérültnek súlyos az állapota.

A vonat 14 kocsija kisklott és összeroncsolódott (Fotó: EPA)

A baleset az észak-indiai Kánpur iparváros közelében történt vasárnap kora hajnalban. Az Indore és Patna között közlekedő, 23 vagonból álló, mintegy kétezer embert szállító személyvonat 14 kocsija kisiklott és összeroncsolódott, néhány felborult. A baleset pillanatában az utasok zöme aludt.

A Times of India című napilap azt írta hétfőn szakértőkre hivatkozva, hogy a balesetet feltehetően sínhiba okozhatta, amelynek kiváltó oka a téli és a nyári időszak közötti nagy hőmérsékletkülönbség lehetetett. A katasztrófa okát vizsgáló bizottság azonban erről egyelőre nem tájékoztatott.

Befejeződött a túlélők utáni kutatás (Fotó: AFP/Getty)

Indiában van a világ negyedik leghosszabb vasúthálózata, naponta mintegy húszmillió ember közlekedik vonaton, de a baleseti statisztikák rosszak, évente több ezren halnak meg vonatszerencsétlenségekben. Gyakoriak a tragikus kimenetelű kisiklások is. Tavaly márciusban 39 ember halt meg és 150 megsérült egy ugyancsak Uttar Prades-i vonatbalesetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.