Korrupció

Őrizetbe vettek egy belvárosi ügyvédet több száz millióval vagy sem?

A rendőrség és az ügyészség cáfolta, hogy őrizetbe vettek volna egy belvárosi ügyvédet.

2016.11.05 12:08MTI

A rendőrség és az ügyészség cáfolta az MTI megkeresésére, hogy őrizetbe vettek volna egy belvárosi ügyvédet, akit tettenérés során, több száz millió forinttal együtt kaptak el.

Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője az MTI megkeresésére azt mondta: az ügyészség nem folytatott ilyen akciót és nincs tudomása arról, hogy ilyen ügyben eljártak volna.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ugyancsak arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ilyen ügyről nincs tudomása.

A Vasárnapi Hírek szombaton megjelent számában írt arról, hogy a Terrorelhárítási Központ közreműködésével őrizetbe vettek egy belvárosi ügyvédet, akinél több száz millió forint készpénzt is találtak. A lap arról nem számolt be, hogy pontosan min érték tetten az ügyvédet.

A lap Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter bizalmasaként írta le a jogászt.

A Vasárnapi Hírek azt közölte, hogy az ügyben keresték az ügyészséget és a rendőrséget, ám a lapzártáig nem kaptak választ a hatóságoktól. Ezzel összefüggésben az ORFK az MTI-nek küldött válaszában azt írta: "a Vasárnapi Hírek állításával ellentétben, ebben a témakörben a szerkesztőség nem élt megkereséssel a rendőrség felé".

MSZP: Rogán Antal adjon tájékoztatást

Az MSZP szerint Rogán Antalnak tájékoztatást kellene arról, igaz-e az a Vasárnapi Hírek információja, miszerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével őrizetbe vettek egy belvárosi ügyvédet, akinél több száz millió forint készpénzt is találtak.

Bárány Balázs, a párt országos elnökségének tagja úgy tudja, a jogász abban az ügyvédi irodában dolgozik, amely az összes letelepedési kötvény papírügyeit intézi kizárólagos joggal.

Az MSZP azt követeli Rogán Antaltól, álljon ki a nyilvánosság elé és mondja meg, igaz-e a lapinformáció, továbbá, hogy az "állítólagos pénznek" van-e köze a letelepedési kötvényekhez. Bárány Balázs szerint egyébként ez lenne az érdeke a miniszternek is.

A szocialista politikus közölte, követelik továbbá, hogy a TEK és a nyomozó hatóságok hozzák nyilvánosságra az állítólagos tettenérés dokumentumait.

Feljelenti Rogán a "hazugsággyárakat"

A Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint Juhász Péternek, az Együtt alelnökének "hazugsággyárához" az elmúlt napokban több magyar sajtóorgánum is asszisztált, a hazugságok terjesztőivel szemben Rogán Antal miniszter büntetőfeljelentést tesz.

Az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben az áll: “a hazugságok terjesztőivel szemben ma már a polgári peres eljárás nem elegendő, így miniszter úr az érintett ügyekben büntetőfeljelentést tesz”.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda cáfolatként idézi a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak az MTI-hez szintén szombaton eljuttatott közleményét, mely szerint Rogán Antal az elmúlt egy hétben nem járt az Egyesült Arab Emírségekben. A KKM azt írta: a Miniszterelnöki Kabinetiroda kérésére a tárcának az Egyesült Arab Emírségekbe akkreditált nagykövete érdeklődött az ország illetékes hatóságainál arról, hogy Rogán Antal a közelmúltban járt-e az EAE területén. A hatóságok november 4-i válasza szerint Rogán Antal az elmúlt egy hétben sem diplomata útlevéllel, sem magánútlevéllel nem járt az EAE területén.

Korábban Juhász Péter Facebook-oldalán tette közzé, hogy Rogán Antalt Dubajban, az 5 csillagos Palm Hotelben szállt meg, november 3-án Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosának társaságában látták őt ott.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda közleményében ugyancsak idézte az MTI szombat reggel kiadott hírét, amelyben a rendőrség és az ügyészség cáfolta, hogy őrizetbe vettek volna egy belvárosi ügyvédet, akit tettenérés során, több száz millió forinttal együtt kaptak el. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője azt mondta: az ügyészség nem folytatott ilyen akciót és nincs tudomása arról, hogy ilyen ügyben eljártak volna. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) ugyancsak arról tájékoztatott, hogy ilyen ügyről nincs tudomása.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.