Konferencia a tanyavilágról

Szili és Orbán a tanyasi életforma fontossága mellett érvelt

Ha nem foglalkozunk a tanyasi közösségek életével, ugyanolyan mintha nem foglalkoznánk egy Debrecen nagyságú közösség életével - mondta Szili Katalin házelnök szombaton, a Parlamentben rendezett tanyakonferencián.

2008.11.15 12:20MTI

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke köszöntőjében arról beszélt, ha Magyarország európai ország akar lenni, akkor a tanyákat, falvakat és kistelepüléseket meg kell becsülnie. Szili Katalin rámutatott, ma Magyarországon mintegy 200 ezren élnek tanyán, ám köztudott, hogy különbségek vannak tanya és tanya közt. 

Hozzátette, fontosnak tartja, hogy elkészüljön egy vidéktörvény. Orbán Viktor azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek törvényhozását, költségvetését figyelve, ma a kistelepülések tudatos felszámolásának politikáját lehet látni a Tisztelt Ház falai között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.