Esélyt adnak a fedél nélkülieknek

Kisgépkezelőnek tanulnak kaposvári hajléktalanok

Kisgépkezelői tanfolyamot indítottak hajléktalanoknak Kaposváron - közölte Gyarmati László, a megyei vöröskereszt sajtóreferense.

2008.11.14 07:10MTI

A Magyar Vöröskereszt Somogy megyei szervezete működteti a Nyitott kapu hajléktalangondozási központot, amelyben megkezdték a tanfolyamot. Gyarmati László tájékoztatása szerint a munkaügyi központ által támogatott egyhónapos képzésen tizenöt hajléktalan azoknak a kisgépeknek a kezelését sajátítja el, amelyeket például a parkok és közterületek gondozásnál használnak, hiszen ma már a fűnyírók és a sövénynyírók használatát is szakmai képesítéshez kötik. 

A sajtóreferens elmondta, hogy a tanfolyam indítása előtt felmérték az önkormányzatok, valamint a munkaerőpiac igényeit, és ezek figyelembe vételével döntöttek elsőként a kisgépkezelői képzés mellett. A tanfolyamot elvégzők közmunkaprogramokban vehetnek majd részt. 

A mostani képzés lebonyolítását pályázaton a Pécsi Regionális Képző Központ nyerte el, az oktatást alvállalkozásban egy kaposvári cég végzi a kaposvári gondozási központban, ahol ehhez minden feltétel adott. A szakmai felkészítés mellett személyiségfejlesztő tréningen is részt vesznek a hajléktalanok - mondta Gyarmati László. A támogatási lehetőségektől függően más tanfolyamokat is szeretnének indítani a jövőben hajléktalanok számára - tette hozzá a sajtóreferens.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.