Családpolitika

Novák Katalin: a családok támogatása kiemelt kormányzati cél

A magyar családok ma jobban élnek, mint 2010-ben.

2016.09.08 16:17MTI

A 2017-es költségvetés is azt tükrözi, hogy a családok támogatása továbbra is kiemelt célja a kormánynak - mondta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár csütörtökön Balatonfüreden, ahol este tájékoztatást ad az évadnyitó ülését tartó Fidesz-KDNP-frakciónak családpolitikai kérdésekről.

Az államtitkár sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a magyar családok ma jobban élnek, mint 2010-ben.

Az adatok közül kiemelte, hogy a házasságkötések száma 2010 és 2015 között több mint 30 százalékkal növekedett, a termékenységi mutató pedig öt év alatt 15 százalékkal emelkedett.

Az eredmények - mondta - összefüggésben állnak a kormány családpolitikai intézkedéseivel. Megjegyezte, Magyarország a GDP több mint 4 százalékát fordítja családtámogatásokra, de a 2017-es költségvetés alapján látható, hogy ez a mérték tovább nő, hiszen emelkedik a kétgyermekesek adókedvezménye, és még többet fordítanak otthonteremtésre.

"Fontos magunk mögött tudnunk a Fidesz-KDNP-frakciót, fontos az, hogy tudjuk: a frakció tagjai szintén támogatnak bennünket a családtámogatások növelése, bővítése és az eddigi családtámogatási programok további fenntartása ügyében" - mondta Novák Katalin.

Azzal kapcsolatban, hogy vizsgálatot rendelt el a gyermekotthoni zaklatások ügyében az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az államtitkár közölte: megvárná a vizsgálat eredményét, de "abban következetesek voltunk, és leszünk a jövőben is, hogy amennyiben bármilyen ilyen típusú visszaéléssel, elfogadhatatlan cselekménnyel találkozunk akár a szociális ellátórendszeren belül is, annak nagyon szigorú következményei lesznek". Hozzátette, az elmúlt években hozott intézkedéseik is azt a célt szolgálják, hogy a nagy létszámú gyermekotthonokat szüntessék meg, helyettük pedig az érintett gyermekek elsősorban nevelőszülőknél vagy kisebb lakóotthonokban nevelkedhessenek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.