Oktatás

Új tanév - új tankönyvbotrány

Az MSZP az oktatási jogok biztosához, Aáry Tamás Lajoshoz fordult, mert az ellenzéki párt álláspontja szerint sérti a világnézetileg semleges oktatás követelményét, hogy "aktuálpolitikát tanítanak a nyolcadikos gyerekeknek történelemnek álcázva".

2016.09.05 18:21MTI

Fidesz: Orbán Viktor meghatározó és megkerülhetetlen szereplő a politikában - a nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte az MTI-vel hétfőn, hogy az MSZP az oktatási jogok biztosához, Aáry Tamás Lajoshoz fordult, mert az ellenzéki párt álláspontja szerint sérti a világnézetileg semleges oktatás követelményét, hogy "aktuálpolitikát tanítanak a nyolcadikos gyerekeknek történelemnek álcázva".

A Fidesz erre reagálva rövid közleményében azt írta, "Orbán Viktort a magyar emberek már háromszor választották meg Magyarország miniszterelnökévé. A rendszerváltás óta meghatározó és megkerülhetetlen szereplője a magyar politikának."

Az MSZP arra vár választ az oktatási jogok biztosától: nem sérülnek-e a magyar gyerekek jogai, ha egy állami tankönyvben egy hivatalban lévő politikus beszédéből idéznek egy megosztó témában, egy aktuális kormányzati kampánnyal teljes összhangban, minden forráskritika és ellenvélemény megjelenítése nélkül.

A Demokratikus Koalíció az üggyel kapcsolatban közölte, a "legsötétebb diktatúrák gyakorlatát idézi", hogy Orbán Viktort népszerűsítő fényképek, de még a miniszterelnök egy friss idegenellenes beszéde is a nyolcadikos történelem tankönyvbe került.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.