Önkormányzat

Rekordösszegű adományt gyűjtöttek a zalaegerszegi jótékonysági napon

Több mint kilencmillió forintot gyűjtöttek össze szombaton Zalaegerszegen az AquaCityben, az önkormányzat által 15. alkalommal megszervezett jótékonysági nap keretében.

2016.08.16 23:30MTI

A korábbi éveknél több támogató és résztvevő révén több mint kilencmillió forintot gyűjtöttek össze szombaton Zalaegerszegen az AquaCityben, az önkormányzat által 15. alkalommal megszervezett jótékonysági nap keretében - tájékoztatta a város polgármestere hétfőn az MTI-t.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) közölte, a gyűjtés idei céljára, a Gasparich úti idősek otthonában lévő lift cseréjére 9 millió 153 ezer forintot sikerült összegyűjteni.

Az előzetesen támogatást nyújtó 42 helyi cég minden korábbinál többet, összesen több mint 2,8 millió forintot adományozott, a jótékonysági főzőpartin részt vevő, és szinten rekordnak számító 57 csapat kétmillió forintot meghaladó összeget gyűjtött. Mindehhez társul az AquaCity szombati látogatóinak belépője, ami a 4343 vendég után csaknem 4,3 millió forint lett.

A polgármester hozzátette: a jótékony célra befolyt teljes összeget az önkormányzat maga is kiegészíti, így megvásárolhatják az új liftet az idősek otthona számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.