Illegális bevándorlás

Három-négy hónap múlva munkába állnak a határvadászok

A kormány a civil biztonsági szolgálatok bevonásával is erősíti a védekezést.

2016.08.16 03:30MTI

Három-négy hónap múlva szolgálatba állnak a határvadászok a déli határ mentén.

Az értesülések szerint a háromezer határvadász kiképzése több lépcsőben zajlik, és később alkalmasak lesznek egyebek mellett bűnügyi, közrendvédelmi és közlekedésrendészeti szolgálat ellátására is.

Tasnádi László, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkára a hírműsornak azt mondta, a háromezer embert kimondottan a határ védelmére veszik fel, ők a készenléti rendőrség állományába tartoznak majd és az érintett megyékbe telepítik őket.

A kormány az M1 Híradója szerint azt is tervezi, hogy a civil biztonsági szolgálatok bevonásával is erősíti a védekezést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.