Illegális bevándorlás

Vádat emeltek egy román és egy algériai embercsempész ellen Baján

Tizenöt embert akartak Ausztriába vinni, a rendőrök azonban elfogták őket.

2016.08.09 09:52MTI

Minősített embercsempészés miatt vádat emeltek egy román és egy algériai férfi ellen Baján - tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei főügyész kedden az MTI-t.

Nánási László közölte: a vádlottak március 16-án hajnalban Kunbaja térségéből a szerb-magyar határt illegálisan átlépő tizenöt embert akartak Ausztriába vinni, a rendőrök azonban elfogták őket.

A román embercsempészt egy ismeretlen férfi bízta meg, aki Budapesten átadott neki egy furgont, majd egy másik gépkocsival mutatta számára az utat.

Közben az algériai vádlott tizenöt embert - hét palesztint és nyolc szíriait - kísért át illegálisan a szerb-magyar határon. A határzáron úgy jutottak át, hogy átbújtak a mások által megrongált kerítésen - tette hozzá.

Magyarországra érve az algériai férfi Kunbajára, a csempészfurgonhoz vezette az illegális bevándorlókat. A román sofőr elindult velük Ausztria felé, de nem jutottak messzire: Kunbaja külterületén igazoltatták és elfogták őket. Az algériai embercsempész nem szállt be az autóba, de később őt is elkapták.

Mindkét vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

Az ügyészség a román férfit vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével, algériai bűntársát pedig több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.