Fidesz

Kósa Lajos: a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár

Minek kell még történnie ahhoz, hogy Brüsszelben az Európai Unió vezetői elismerjék, tarthatatlan az a migrációs politika, amelyet folytatnak?

2016.07.16 11:57MTI

Az Európában kialakult migrációs helyzet kéz a kézben jár a terrorizmussal - utalt a brüsszeli, a párizsi és a legutóbbi nizzai merényletekre a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője szombaton sajtótájékoztatón Debrecenben.

Kósa Lajos feltette a kérdést: minek kell még történnie ahhoz, hogy Brüsszelben az Európai Unió vezetői elismerjék, tarthatatlan az a migrációs politika, amelyet folytatnak.

Ma már nem elég a részvétnyilvánítás - jelentette ki. Azt mondta: Európa végleg megváltozott, fel kell adni azt az álláspontot, amelyen Brüsszelben még ma is dolgoznak, hogy miként tegyék akadálymentesebbé a bevándorlást.

Kósa Lajos szerint mindegyik európai terrortámadás a bevándorlókhoz köthető, valamennyinek "az iszlám radikalizmushoz köthető szála van".

"Ez a terrorizmus nem pusztán az európai emberek életének kioltására törekszik, hanem az egész európai civilizációt, kultúrát, életfelfogást támadja" - jelentette ki, hozzátéve, "teljesen nyilvánvaló", hogy összefüggés van a terrorizmus és az Európába illegálisan érkező tömegek között.

Már a brüsszeli és a párizsi terrortámadások is jelezték, hogy meg kell változtatni az Európai Unió migrációs politikáját, az éjszakai törökországi események pedig azt mutatják, hogy "az Európai Unió nem bízhatja saját határai védelmét másokra" - hangsúlyozta Kósa Lajos.

"Az EU-Törökország szerződés fontos, de nem elég" - tette hozzá, megjegyezve: az EU-Törökország együttműködés migrációs kérdésekben nem hatékony, "mint ahogy a kényszerbetelepítési rendszer sem működik".

A kormánypárti politikus hangsúlyozta: a migráció kezelésében "életképes" megoldásokra van szükség, erre Magyarország a legjobb példa, amely az európai uniós jogszabályoknak megfelelően biztosítja az országhatár, a schengeni határok védelmét.

A magyar rendőrség példamutatóan végzi a feladatát és azt dokumentálni is tudja - reagált a Fidesz frakcióvezetője a rendőrségi fellépést az utóbbi napokban ért nemzetközi bírálatokra, amelyeket hazugságnak nevezett.

Hozzátette: minderről az Országgyűlés általa vezetett honvédelmi és rendészeti bizottsága hétfőn a röszkei határátkelőnél a helyszínen is tájékozódni fog.

Kósa Lajos elfogadhatatlannak nevezte, hogy az EU szankcionálni akarja azokat az országokat, amelyek nem kérnek a kényszerbetelepítésből, és maguk akarják eldönteni, kivel kívánnak együtt élni.

Ezért is kérdezik meg októberben a választókat a kvótareferendum keretében - mondta a politikus.

Összefogással, a határok megvédésével, ellenőrzésével kell véget vetni a milliós migránshullámnak - közölte Kósa Lajos debreceni sajtótájékoztatóján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.