Ismeretlen tettes ellen

Liget Budapest - Hivatali visszaélést gyanít és feljelent a PM

Hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Párbeszéd Magyarországért (PM) a Városligettel kapcsolatos birtokvédelmi határozat miatt.

2016.07.09 14:45MTI

Erőss Gábor, a párt elnökségi tagja, józsefvárosi önkormányzati képviselője közlése szerint a PM hivatali jogosítványok "társadalmi rendeltetésükkel ellentétes", szabályellenes, másnak jogtalan hátrányt okozó gyakorlása ügyében kezdeményezi az eljárást.

Orbán Viktor budai Várba költözésének árát a városligeti fák és a fővárosban élők fizetik meg. Az Orczy-kert ügyében is érintett józsefvárosi jegyzői hivatalban kiadott birtokvédelmi határozat olyan sok ponton sérti a jogszabályokat, hogy az nem lehet a véletlen műve - fogalmaz közleményében Erőss Gábor.

"Az Orbán-rezsim sok száz rendőrt és őrző-védőnek álcázott huligánt vezényelt" a Városligetbe, akik erőszakkal számolták fel a Ligetvédők - fákat és egészséges környezethez fűződő jogunkat védő - törvényes és erőszakmentes demonstrációját. A "jogalap" egy birtokvédelmi határozat volt, amelyet a józsefvárosi jegyzői hivatalban adtak ki - írja.

Kifogásait sorolva jelezte: a hatóság nem folytatott le bizonyítási eljárást, hogy a kérelmezők az ingatlan jogszerű birtokosai-e, az elektronikus építési naplót azóta sem aktiválták, nem történt meg a kérelem kézbesítése "az ellenérdekű félnek", továbbá: a határozat nem tartalmazza a kötelezettek nevét és lakcímét. Ráadásul a területen a Ligetvédők bejelentett és a rendőrség által tudomásul vett gyülekezési alapjogukat gyakorolták - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.